Ett sött litet fynd...

Idag har man inte gjort många knop, riktigt taskigt väder har det varit hela dagen/kvällen. Anna och jag åkte till mamma för att hjälpa henne med ett stort staket som hon skulle köpa på Beijers. Hade ingen bil, så vi bar det hela vägen hem haha. Men det gick bra iallafall, motion och styreträning. Sen kom jag hem, började måla lite, ta lite kort här hemma på små sakerna jag fyndat bla. på loppis. ( i brist på annat haha) Det är sååå roligt att fynda! Titta tex, denna gamla, lilla parfym flaska i glas. Den fick jag igår för en billig peng. Det lilla glasfatet hade vi redan hemma, men det blev som komplett! Det är roligt att ha gammalt, man behöver inte köpa allt nytt. Det är väldigt roligt att gå på loppis ( det tycker absolut inte Anna haha) så jag brukar gå med mamma ibland.




Denna har jag köpt på tradera, en handblåst kaktus av Gunnel Sahlin - designer för kosta boda, så härliga färger.





Och såklart mina få ( hoppas på flera) Lisa Larson djur.




Mothersday

Hade kanon kul igår kväll, jisses alltså :-) det får bli fler gånger.  Idag har man iaf varit till mamma i Odensala och grattat henne på morsdag. Först mat, sen massa fika och glass. Anna och jag köpte lite lotter, choklad och en fin bukett med blommor. Tack för att du är världens bästa mamma.

Jääsp, lite små trött nu. Patrik och jag går och lägger oss snart, kanske till ett avsnitt av total blackout. Får man skratta lite till sömns.










Lyssna..

Riktigt bra låt - Punching In A Dream

All the lights go down as I crawl into the spaces
Fight tight all the screens, life tearing at the seams



Fredag...

Sådär! Då var det helg då. Patrik ringde idag från jobbet sitt och ville luncha med mig :-) Så vi gick till gamla teatern och åt, fantasiskt gott! innerfläskfile med poatis & rödvinssky. När jag kom hem, kom Anna hit för då hade hon lunch, det är mysigt att hon kommer hit varje dag och äter lunch haha. Annars har jag städat, målat lite, och diskat så nu är det över. Men det var inte så stökigt, mest plock ni vet. Just det, idag är det inte vilken fredag som helst, min kära storebror tar examen idag på sin utbildning han har gått 2 år tror ja?? Nu ringde han, och berättade att han fått stependium :-)) snacka om stolt lillasyster man är. Det är han värd i högsta grad!  

För övrigt är det en riktigt regnig dag :-( jämt när helgen kommer grrrrrrr....

När man har lite & göra eller nåt? haha


kvalitetstid med sig själv :D

Nu är man hemkommen sen sist man skrev :-) blev visst en längre utevistelse än vad jag trodde. Gick och handlade massa mat, det blir good mat ikväll när Patrik kommer hem. Sommar mat! Rostbiff, potatissallad, tzatsiki, och massa goda grönsaker med bland annat mango i. Ger en väldigt god söt smak i salladen. Min faster brukar göra det, med massa dressingar/oljor i. Så nu ska jag testa det också! :-)

Efter att jag hade handlat på Frösön, så satt jag alldeles ensam nere vid sjön, läste aftonbladet och bara gotta för mig själv. Matade fåglarna lite haha..sen flög dom iväg och hämta polarna sina, då blev det ju genast massa fåglar hahaa... Det var riktigt skönt där iaf! Så mysigt underbart när sjön glittrar från solen, och man ser botten såklart. Då är det sommar känner man.
Sen ringde jag ner Anna efter nån timme. Så fick hon göra mig sällsis. Var på torget sen, där köpte jag lite uteblommor, får nog köpa en stor kruka till dom imorgon.







Soligt...

Vad soligt det är ute idag! Det behövdes kan jag säga!! Ska snart ta mig en promenad till Frösön igen, samma runda som igår, och gå till affären och handla lite. Få lite sol på sig också :-)) Men imorgon är det helg och då får vi se vad vi hittar på, Patriks syster kommer nog på lördag hit, (hon var sugen på morgon) haah, gott det! Sen på dagen där åker vi nog en sväng till Åre.

Igår var Anna här, och Alexandra älskling. Anna var väl inte här så länge, hon skulle ju upp och jobba så tidigt. Men jag och Alex drack lite vin, youtuba lite och sen gick vi en sväng till Olearys. Det var trevligt.

Nej!!! detta går inte - nu ska jag ut och röra på mig!


Fint med sirener

Har blivit lite gjort idag :-) och nu åskar de igeen...hörde jag nu haha..

Var även och plockade lite sirener här på baksidan. Nu har jag satt dom i vasen och gett dom lite vatten :-) Ska plocka nån dag i veckan, så har man alltid nya frächa fina blommor på bordet. OCH det bästa av allt är att dom doftar himelskt gott - hela tiden. Inte så pjåkigt va??






Promenad på detta!

Då har man gjort en sommar budget då, planerat lite :-) suttit och räknat m.m känns bra att ha lite koll, då det är massa som händer, resor m.m. Skönt! Och en kopp kaffe på det såklart.

Nu tänkte jag faktiskt ut och gå, till frösön tror jag. Är helt okej väder, molnigt men inte så kallt eller blåsigt:-)
Sen ska jag vara med hon jag är kontaktperson till, får se vad vi hittar på. Hon ville iaf vara hemma hos oss. Blir kanske bak, film eller en promenad :-) Bjuder på en bild, från häromdagen. Riktigt skön tur med älskling, perfekt väder....

Hej så länge...


åska&paj

Ucha vad det blåser, haglar, regnar, solsken,molnigt och åskar. En salig blandning alltså haha. Men nu är jag inomhus och då är det ju lite små mysigt med regn och åska. Ännu mysigare om hjärtat var hemma, men han kommer med senare flyget ikväll. Och jag har bakat paj, som ska in i ugnen sen och när han kommer hem är den är färdig att ätas! :-)) Denna gång blev det Hallon/blåbärs paj. Godaste är ju med rabarber tycker jag, därför måste jag åka till faster någon dag och plocka hem lite. Och Patrik sa att vi åker till Sundsvall den 9 juni, då ska han in och serva hojjen eftersom den har gått sina 100 första mil. Det är ju kanoner super duper dunder bra, för då kan jag (kanske Anna) om hon ska med, gå in på IKEA.

Köpte ett kakfat häromdagen, sött va?




15.48

Idag har jag gjort lite ärenden på stan, varit på banken, fixat lite papper, handlat mat (det blir en riktigt god wokrätt ikväll) mumsfillibabba. Tog även en fika med bästa Alexandra. Alltid lika trevligt och roligt.
Justde...Träffade även en söt gammal tant på mataffären, i kyldisken när jag skulle ta upp wokgrönsakerna, då ville hon också testa att göra wok, så jag fick hjälpa henne med alla ingridienser som man kan ha i. Det är första gången hon testar på det. Så gullig dom är små, gamla tanterna som vill prata :-) Önskade att jag hade mina mor och farföräldrar kvar vid livet. Vet inte hur det känns att ha det, hann bara träffa momma lite granna tills jag var 3-4 kanske??. Hade iallafall varit underbart att umgåtts med dom. Så ni andra.... :-) Ta vara på dom ni har nu vid liv, och umgås med dom. Det skulle jag gjort OFTA :-) Livet är för kort för att sumpa sådana chanser. 


Baby love 





 

helgen..

Torsdagen var kanon trevlig och roligt tillsammans med Patrik och hans vänner. Dom var här först, sen kom mina tjejkompisar hit, efter det när klockan drog iväg sågs vi ute på krogen, och efter det blev det till och med efter party här, ganska sent. Ett tag sen man efterfestade, man börjar ju bli gammal höhö. Men det var jäkligt kul. Så vart det film- kväll och lugnt i fredags och igår. Skönt!

Igår var vi i Tännäs hela dagen, krattade, eldade, rensade m.m. Det behövdes :-) och det var skönt att få svettas lite. Och nu är man hemkommen från mamma och Björn, blev kaffe å hennes bullar, mums.







Tulpanen..

Har städat och diskat idag, skönt när det är klart. Och älskling körde igång tvätten imorse innan han började jobba så det var bara att ta ner och vika ihop. Han är på konferans just nu med sina arbetskamrater som kommer från olika delar av Sverige, sen kommer dom hit också och ska öla :O haha, nä men det blir roligt att träffa dem, och förhoppningsvis kanske Maria kommer hit en sväng ikväll. Annars har jag nyss kommit hem från järnvägstationen, har hämtat upp mitt paket med två blommor och döskallen där från kosta boda. Den var ju grymt snygg!


pannacotta....

Gjorde en väldigt gott hallon pannacotta igår, mums filliibabba! Vad sånt är gott. Påminner om den dom har på vårat fik här på stan :-) Annars har man varit ute och gått, varit med Anna på stan och kollat, gjort lite ärenden och sånt. Senare var jag med Ewelina här hemma och lite kaffe på de! Nu har jag nyss lagat mat, så det är bara att hugga in och se på åtta hos stjärnorna. Sen kolla lite på "krig för fred" med Patrik.




Rådjuret :-)!

Igår fick jag hem rådjurstrofen :-) det blev lite modellande med det, allt var i bitar så man kan sätta ihop den själv, men det var lätt! Och lite roligt förstås, det var roligt att se Patriks min när jag ville sätta upp den på väggen, men jag blev nöjd och han blev nöjd! haha. Nu väntar vi på maaat, Patrik körde en härlig marinad över älgsteken, nu ska den få vara i ugn ett tag, sen är det bara att hugga in! Tog även en god drink nyss, med bland annat Sour (körsbär) i. Lite senare kommer Maria och Per över hit. Tar ett glas vin här, sen beger vi oss till polaris bowlinghall, det är disco bowling ikväll, jäkligt kul sen kan man köpa nån öl i baren. Prima det ju :-)! Får se vilken som vinner haha. Nu äter jag cheesbolls, finns det något godare än de??? Skam den man som inte ger sin kvinna en ordentlig påse chips!:-P













Björnen

Här är min vackra björn, och på fotot här är det Stig Lindberg och Lisa Larson




Kosta boda

Goddagens!

Idag är det himla tråkigt väder, "efter solsken kommer regn & molnighet" haha. Har mest varit inomhus idag. Har beställt lite fina saker från KOSTA BODA. En blomma som Ulrica Hydman har designat som heter " flower power" Sen beställde jag även en döskalle som Ludvig Löfgren har skapat. Den heter Skull Hurricane och är i klarglas. Speciell och frän :-) Och inte bara det, jag vann på auktion idag på internet. Lisa larson Larsson`s björn från serien LILL SKANSEN. Hon är och har väl varit den mest populära keramikern i Sverige. Hennes saker säljs inte i affärer längre. Min björn som jag vann, är från 1978. Så den är väl inte gammal och absolut inte ny. Hennes figurer är väldigt eftertraktade, vackra och personliga. Vill man inte samla hennes saker sen, då får man nog se det som en investering kanske. Hur som helst, så måste jag köpa en fin hylla till mina små vackra saker.



 


Ny pysselgrejj - chabby chic fat

Då har jag målat och gjort om ett gammalt trä fat också :-) Har målat om den till vit helt enkelt, jag hittade ju även ett trälöv som också var träfärgat som fatet, jag målade också den vit. Limmade fast det på det stora fatet. Jag tyckte lövet blev så bra på fatet, lite mer personligt. En mysig chabby chic stil, så nu har jag ett nytt frächt frukt/kakfat inför en sommar som bjuder på massa godsaker. Jag får se vad nästa träfigur blir haha. Kanske börja måla, och tälja lite smörknivar haha. Gjorde man ju mkt när man gick i grundskolan.

Före:



Efter:




Flamingoooo...

Jag var ju på loppis i förrgår med mamma, tänkte om man kunde hitta något litet roligt som man kan göra om. Fynda några saker, bland annat lite träfat och sånt där gammalt :-) Den jag har gjort om nu, var en fågel i träfärg, kostade 10 kr. Jag gjorde om den till en flamingo. Målade väldigt enkelt, grunden vit (för att få bort träfärgen) sen målade jag på vit igen haha, efter det blandade jag ihop en härlig rosafärg. När den har torkat och det har blivit hyffsat jämt lager så började jag måla näbben och ögonen. Nämen, det blev en knallrosa flamingo :-) Den passar bra här hemma tillsammans med de andra sakerna jag har. Köpte ju som sagt lite fler grejjor som jag ska/håller på att göra om. Bland annat ett "chabby chic fat" kan man nog kalla det :-) Ni får se sen!

Här är flamingon iallafall, trä:et var lite skadat på vissa ställen, det kanske syns.







sol&värme

Åhh vilken härlig dag igen! vem ska man tacka detta väder för? :-) Igår var också toppen bra, hade besök här hela dagen och kvällen, blev även pizza ute med jennifer och anna därpå kvällen. Och idag har vi varit och lunchat med Jennifer på stan, åt en riktigt god sallad. Kul att ica har börjat med självplock på salladsmat. Sen har vi varit här och solat hela dagen, Alexandra kom också. Ja, det blev väl en öl också :-) smakade bra och gott. Nu är man själv och har massvis att göra känns det som. Men det är bara bra :-) Ser tv, myser, plockar, målar och donar. I LIKE IT.


Mys å sol....

Åhh vilken härlig dag igen! vem ska man tacka detta väder för? :-) Igår var också toppen bra, hade besök här hela dagen och kvällen, blev även pizza ute med jennifer och anna därpå kvällen. Och idag har vi varit och lunchat med Jennifer på stan, åt en riktigt god sallad. Kul att ica har börjat med självplock på salladsmat. Sen har vi varit här och solat hela dagen, Alexandra kom också. Ja, det blev väl en öl också :-) smakade bra och gott. Nu är man själv och har massvis att göra känns det som. Men det är bara bra :-) Ser tv, myser, plockar, målar och donar. I LIKE IT.




härligt härligt....

Tog några bilder från balkogen imorse föresten, titta va härligt! Björkarna och gräset börjar blomma och bli grönt eller rättare sagt är grönt sen är sjön spegelblank.  








är vi i sverige????

Åhh vilken bra dag, kanon väder. Lika så igår, hoj åkning på det. Underbart. Är nog 25 grader nu på balkongen. Har suttit ute här hela dagen tillsammans med Therese och Anna. Ätit min paj med vaniljsås, och varma mackor till lunch. Om ett tag kommer mammsen, och då ska vi gå på stan och kolla lite. Sen en bild sen i helgen, ligger steget efter :-) Nu sitter bara jag och Anna på balkongen, och lyssnar på bra sommar musik!!!!








12.38

God dag alla glada!

Patrik och jag avnjöt en riktigt god frukost imorse, kan säga att jag faktiskt lyckades med mina egna Egg McMuffin :-) Nu kan man göra det då och då, gjorde ju många bullar till så. Bara frysa in några. Annars sitter jag och längtar tills vi åker, 4 nätter till att börja med i Hollywooooood, haha :-) det ska bli roligt att se allt. Och även min bästa bror fyller år idag!!!!! GRATTIS TILL DIG FAMILJENS BJÖRN.





lite rosa...

Lägger in lite olika bilder på saker jag foto hemma, mest i rosa eller kanske bara i rosa? för kul skull bara. Rosa har länge varit en färg jag inte gillat så mycket, men nu jäklar! är det ju rosa överallt här hemma. Nej men mkt rosa iallafall, lite här och lite där. Tycker rosa i sig är en fin färg. Har lekt lite med bilderna nu, och det syns antar jag :-) lite skarpare.

















Nu åkte partybussen iväg...

Har haft besök av Therese och Anna, suttit och druckit kaffe mest och dom har laddat upp inför vårforumet över helgen. Tror ni tjejer hade packning för ett år frammåt haha, men jag säger det också-lätt hänt. Hjälpte dom ner med packningen, när Jessica och dom andra kom för att hämta upp tjejerna. Dom ska bo 14 st i stugan, taajt men säkert väldigt roligt. Jag tycker att det ska bli lite skönt att bara vara hemma med Patrik också. Hitta på något roligt medan hälften av östersunds befolkning gör forum i Vemdalen. Det har ju varit så mycket på sistone också, påsk och valborg m.m :-)







22.18

Hej!

Det var en trevlig dag på stan med Maria, vi fikade också råkade vi halka in på rean på vila. Haha, blev ju ingte så mkt för mig, trosor, tröja, strumpbyxor och en väst. Alltid nått och jag är nöjd! När vi satt här hemma, så kom Alexandra och Anna förbi. Klockan bara gick och gick, så nu gick dom nyss hem haha. Blev ett  glas vin på det också, brudarna ska ju på forum imorn också över helgen ;-) hoppas ni får skit skojj, för det är så jäkla kul där i Vemdalen. Puss!






mys..

Hade en mys kväll igår med Anna, vi såg på hockeyn- och den var ju glädjande :-) Åt goda räkmackor, drack oboy, sen såg vi film "Main Street". När vi skulle lägga oss (hon sov över)Hon syns väl nånstanns på bilden bland alla täcken i soffan haha, då var vi lite pigga så då kollade vi på 2 avsnitt av Total black out, fy vad det är ett roligt program. Man skrattar så man gråter, alla ser så roliga ut i mörker och deras skrik. Vissa skriker som om dom är sopran som programledaren själv sa :-) Hur som helst, idag ska jag försöka göra Egg McMuffin, tjatigt jag vet. Skjuter upp på det hela tiden haha. Just de, har slutat med Lchf, ni som undrar. Klarade inte av att motstå sommarens goda saker. Men för det behöver man inte proppa i sig kolhydrater. Man kan minska lite på det, och på fettet. Patrik vill inte sluta, men blir väl lite fusk. Bara för att jag gör paj, muffins, och allt sånt. Så förstår att det är svårt för honom, mitt hjärta. Tycker synd om honom, då han sköter sig bra på veckorna för det mesta.  Ikväll kommer han hem från jobb, jippppii.







Beställa...

Åhh så fina dom här är :-) vill köpa och ha en på väggen mellan köket och vardagsrummet. Skulle just beställa, men då fanns dom inte i lager för tillfället :-( har frågat när dom får in dessa råddjur i kartong igen. Då jäklar är en paxad haha. Dom finns i olika färger och storlekar.


bak å stök...

Mmmm, nu luktar det hembakade muffins här hemma :-) Jag och Ewe har bakat massa muffins med frosting på ikväll, och sett lite på änglagård som gick på tvn. Nästa program för mig blir "klockan åtta hos stjärnorna" Det är ett riktigt underhållande program. Ni som undrar haha, tror jag tar egg McMuffin imorgon istället. Får se hur det går...

Hittade en bild på mig och Anna i somras :-) bakade tårta till pappa. Har lust att baka tårta imorgon-bara för att det är så gott!


bak å stök...

Mmmm, nu luktar det hembakade muffins här hemma :-) Jag och Ewe har bakat massa muffins med frosting på ikväll, och sett lite på änglagård som gick på tvn. Nästa program för mig blir "klockan åtta hos stjärnorna" Det är ett riktigt underhållande program. Ni som undrar haha, tror jag tar egg McMuffin imorgon istället. Får se hur det går...

Hittade en bild på mig och Anna i somras :-) bakade tårta till pappa. Har lust att baka tårta imorgon-bara för att det är så gott!


Egg mcMuffin..

Ja, jag var ju och hjälpte Anna att måla om hela vardagsrummet vitt, även Jennifer kom sen. Det blev skit bra!! Hon hade ju alldeles för gräsliga blå tapeter innan, så bye bye till dem och hej vitt och snyggt! Hon tycker det är jätte skönt nu, och är väldigt nöjd! :-)

Om en stund så ska Anna och jag gå upp till pappa, hämta lite gamla saker vi har där och så. Rensa ut i Annas gamla rum lite, det går fort :-) Finns nästan bara en hylla kvar där med lite saker. Efter det tänker jag faktiskt testa att göra en egen ägg mcMuffin. Mc Donalds har väl kanske inte världens bästa och nyttigaste mat, men ack så goda deras frukost Muffins är, med pocherat ägg, bacon och en stor skiva ost i varmrostat bröd. Måste verkligen prova det, inte nyttigt att äta varje dag. Nån gång ibland ;-)


Hittade ett recept som jag ska göra efter:

För att göra dessa behöver du bullarna/muffinsen först och sedan kan du bärja med fyllningen.Engelska muffins
10-14 st

2,5 dl lättmjölk
25 gram jäst
1 tsk socker
1 tsk salt
425 g vetemjöl
ev majsmjöl
olja till stekning

Ljumma mjölken i en kastrull. Smula ned jästen i en bunke och blanda den med lite av mjölken. Blanda ned resten av mjölken och sockret. Tillsätt salt och vetemjölet och blanda ihop till en fast deg. Är degen på tok för hård, tillsätt lite vatten - är den för lös så tillsätt en nypa mjöl till.

Knåda degen väl på ett lätt mjölat bakbord och forma den till en boll. Lägg degen i en fryspåse, förslut den och låt jäsa 50 minuter.

Ta upp degen på bakbord och kavla ut den till 1 centimeters tjocklek. Ta ut rundlar med hjälp av ett kakmått eller ett glas (Delia rekommenderar 7,5 cm i diameter, men det fungerar givetvis med mindre mått också). Du får kavla ut degen på nytt ett par gånger för att ta vara på hela degen. Lägg rundlarna på ett lätt mjölat bakplåtspapper (majsmjöl fungerar allra bäst), strö över lite mer mjöl och låt jäsa 30 minuter.

Stek muffinsen i en tjockbottnad stekpanna på låg värme 6-7 minuter på varje sida. Låt svalna på galler.

Dela din muffins genom att lirka upp den med en gaffel och rosta den sedan lätt.

Egg mcmuffin
Stekt ett ägg,vill du ha en passande ägg till bullen kan du steka äggen i ett plättjärn eller om du har någon pepparkaksform stek det i den.
Visserligen är detta helt klart överkurs men samtidigt slipper du att ägget rinner ut och blir inte mer än en liten bit i mitten som mättar.
Stek baconen och lägg dom sedan på en ägg kartong eller torky så det mesta av fettet försvinner detta gör samtidigt baconen mer krispig.
Bre på lite smör på din bulle och på med ägget och baconen och njut.
Vissa har ost med på men jag själv tycker detta blir alldelses för mycket.

Jag själv rekomenderar inte detta till frukost tidigt på morgonen utan isf som i danmark när frukosten serveras vid 12.
En väldigt fet frukost så inte något jag rekomenderar ofta,men smakar gott och någon gång ibland är inte fel.
Måste sedan tillägga dessa är godare än mcdonalds egna,men kan bero på allt där är halvfabrikat och leverars färdigt.

11.01

Hade en jätte bra valborgsmässoafton :-) både jag och patrik. Vi var bjudna till min faster och hennes man nere vid sjön i Lugnvik. Fick så himla god mat, (som vanligt) säger jag då. Haha, lagar alltid så jäkla god mat. Pappa och Lisbeth var också där, sen lite andra par - ett härligt gäng. Väldigt trevligt att vara med allesammans. Sen tände dom på lite fyrverkerier och skjut upp sånna här hmm thailändska ballonger? Väldigt fint var det i allafall.

Igår var en lugn slappar söndag, såg film här hemma, åt pizza och åkte lite hojj med älskling. Men jag stannade hos Anna och var där ett tag, fick mig en liten burgare oxå ;-) haha. Medan Patrik åkte hela storsjön runt, haha. Kalllltttt...sen kom han och hämta mig. Då fortsatte våran slappar-härliga-söndag-kväll.

Idag ska Anna måla om hennes vardagsrum till vitt, kanske jag går/ åker dit ikväll och hjälper till ;-) och nu skrev patrik från jobbet och ville luncha med mig...så då ska man väl gå om en stund då :)




RSS 2.0